عوارض ترک متادون
متادون چگونه عمل می کند؟
متادون یک داروی مخدر مصنوعی است که برای درمان اعتیاد به مواد افیونی مانند هروئین و مورفین استفاده می شود. متادون با اتصال به گیرنده های مواد افیونی در مغز، علائم ترک اعتیاد را کاهش می دهد و به افراد کمک می کند تا هوس مصرف مواد افیونی را کنترل کنند متادون یک داروی بسیار موثر برای درمان اعتیاد به مواد افیونی است، اما مانند همه داروها، می تواند عوارض جانبی داشته باشد. برخی از عوارض جانبی متادون خفیف و موقتی هستند، برخی از عوارض جانبی متادون می توانند جدی تر باشند اگر در حال مصرف متادون هستید، مهم است که از عوارض جانبی بالقوه آن آگاه باشید و به طور مرتب تحت نظارت پزشک باشید.
کاربردهای متادون چیست؟
یکی از کاربردهای متادون، مصرف آن برای ترک اعتیاد است؛ مثل ترک کوکائین. معمولاً پزشکان برای ترک اعتیاد، این دارو را تجویز می کنند. این موضوع به این دلیل است که فرد معتاد نمیتواند یکباره بدن خود را عاری از هر گونه مواد مخدر کند. پروسه ترک اعتیاد باید مرحله به مرحله انجام شود. در غیر اینصورت ممکن است اثرات جبران ناپذیری مانند سکته بر جای گذارد. در برخی موارد نیز ممکن است منجر به فوت شود. استفاده صحیح و به اندازه، میتواند کمک شایانی برای ترک اعتیاد باشد. تنها در این صورت است که فرد میتواند خود را از دام اعتیاد بیرون کشد.
متادون با تغییر نحوه پاسخ مغز و سیستم عصبی به درد، عمل میکند. این ماده، علائم دردناک ترک مواد افیونی را کاهش میدهد. همچنین، اثرات سرخوشی داروهای افیونی مانند هروئین، مورفین و کدئین و مخدرهای نیمه مصنوعی مانند اکسی کدون و هیدروکدون را مسدود میکند. استفاده از متادون، به مدت حدود چهار تا هشت ساعت درد را تسکین میدهد. این ماده در دوزهای بالاتر، به ویژه برای مصرف کنندگان هروئین، موثر است و به آنها کمک میکند تا مدت بیشتری در برنامههای درمانی بمانند.