سفارش تبلیغ
صبا ویژن

blog

صفحه خانگی پارسی یار درباره

شیر پنوماتیک

    نظر

کاربرد شیر پنوماتیک در صنایع مختلف

شیر پنوماتیک برای کنترل هوا در جک پنوماتیک و صنایع مختلف استفاده می شود. در واقع گاهی نیاز به تغییر مسیر هوا داریم. همچنین قصد داریم جریان هوای داخل سیلندر را قطع و وصل کنیم، در چنین شرایطی از شیرهای پنوماتیک استفاده می شود. شیرهای پنوماتیک به دو شکل دستی و برقی عرضه می شوند.

دستگاه پنوماتیک چیست

وقتی صحبت از پنوماتیک است یعنی فناوری هوای فشرده! معمولاً از گاز فشرده که به عنوان هوای خشک یا غیر خشک است برای راه اندازی یک عملگر استفاده می شود و سبب انجام کار یا متوقف ساختن آن می شود.

در سیستم های پنوماتیکی از هوای فشرده برای انجام شدن کار استفاده می شود و شرایط به این صورت است که هوا را جذب کرده و به مدار منتقل می سازد و در نهایت انرژی مورد نظر تامین می شود. به این ترتیب سیستم های پنوماتیکی در صنایع مورد گسترش قرار گرفته اند و اثر بخشی قابل قبولی دارند.

کاربرد پنوماتیک

پنوماتیک کاربرد زیادی در صنایع مختلف دارد. مثلاً یکی از اصلی ترین حوزه هایی که از این سیستم ها استفاده می شود، صنعت خودرو است. از این سیستم برای ترمز هیدرولیک و فرمان هیدرولیک است. به طور کلی این سیستم برای تنظیم صندلی نیز استفاده می شود.

از سوی دیگر پنوماتیک در صنایع غذایی نیز مورد استفاده قرار می گیرد و برای کنسرو سازی و ظروف یکبار مصرف مورد تایید است. در صنعت کشاورزی، به منظور میوه چینی و حفاری نیز استفاده می شود و البته که سطح تکنولوژی به خصوص استفاده می شود.

این سیستم در برق و زیرمجموعه های آن نیز دخالت دارد و برای حوزه های جوشکاری و صنایع برش چوب و … نیز استفاده می شود. در حمل و نقل نیز این سیستم مدنظر است به طوری که برای ماشین های سنگین حکم یک سیستم حیاتی را ایفا می کند.

طرز کار شیر برقی پنوماتیک

در شیرهای برقی پنوماتیک برای ایجاد نیرو از جریان الکتریکی کمک گرفته می شود. جریان الکتریکی زمینه لازم برای کنترل شیر را فراهم می نماید. در واقع در این حالت عملکرد شیر به جریان الکتریکی وابسته است. زمانی که جریان الکتریکی بر روی شیرهای پنوماتیک اعمال می گردد، به شدت بر روی بویین تاثیر خواهد داشت. تاثیرگذاری جریان الکتریکی بر روی بویین با خاصیت مغناطیسی همراه است و سبب عملکرد شیر می شود.

با شیر برقی پنوماتیک می توان شرایط مناسب برای کنترل الکتریکی شیرها را فراهم کرد. شیر پنوماتیک برقی با بویین قابلیت تغییر می یابد. برای تحریک بویین از انرژی الکتریکی استفاده می شود. بویین ها با ولتاژهای مختلفی در شیر برقی پنوماتیک به کار گرفته می شوند. این بویین ها می توانند 24 یا 220 ولت باشند. در نتیجه تنوع ولتاژ در بویین ها، امکان به کارگیری شیرهای پنوماتیک را در صنایع مختلف فراهم می آورد. شیر برقی پنوماتیک قابلیت استفاده در ماشین آلات عمرانی یا صنعتی، صنایع داروسازی و … را دارد.

انواع شیر برقی پنوماتیک بر حسب نوع عملکرد

شیر پنوماتیک با رویکردهای مختلف طبقه بندی می شوند مثلاً این سیستم ها بر اساس پورت های ورودی و خروجی تقسیم می شوند همینطور از نظر تعداد مسیرهای جریان یا موقعیت های سوئیچینگ نیز قابلیت تغییر دارند. مکانیسم باز و بسته شدن پورت ها در این شیرها نیز بسیار مهم است. از سوی دیگر موقعیت سوپاپ غیر فعال از دیگر بخش های مهمی است که قابل قبول خواهد بود.

شیرهای کنترل جهت که سبب کنترل مهار یا جریان هوا می شود دسته ای از شیرهای پنوماتیک بوده و در مدل های جهت دار دو طرفه، سه طرفه، و همینطور شامل دریچه های پنوماتیک جهت دار چهار طرفه محسوب می شود. شیر پنوماتیک افست فنری بوده و شامل دسته بندی های خاصی نیز هستند.

شیر یک طرفه

شیر پنوماتیک یک طرفه امکان گذر جریان را برای یک طرف فراهم می آورند و در سمت دیگر شرایط لازم برای انسداد جریان را فراهم می کنند.


شیر برقی پنوماتیک

    نظر

شیر برقی پنوماتیک چیست ؟

شیر برقی پنوماتیک برای کنترل جریان هوای فشرده مورد استفاده قرار می گیرد. به همین خاطر این شیر را با نام پنوماتیک یا بادی معرفی می کنند. شیرهای برقی با تنوع زیادی عرضه می شوند که هر کدام از این شیرها با توجه به ساختار و نوع عملکرد قابل تقسیم بندی می شوند. ضمن اینکه قادر به کنترل سیالات مایع یا گاز نیز می باشند.

کاربرد شیر برقی پنوماتیک

از شیر برقی پنوماتیک برای قطع و وصل کردن و اعمال تغییرات بر روی جریان های گازی فشرده یا بادی استفاده می شود. در شیرهای برقی پنوماتیک امکان تبدیل انرژی الکتریسیته به انرژی مکانیکی وجود دارد. این تاثیر با اعمال تغییرات بر روی مسیر هوای فشرده همراه خواهد بود.

شیر برقی پنوماتیک چیست ؟

شیر برقی پنوماتیک برای کنترل جریان هوای فشرده مورد استفاده قرار می گیرد. به همین خاطر این شیر را با نام پنوماتیک یا بادی معرفی می کنند. شیرهای برقی با تنوع زیادی عرضه می شوند که هر کدام از این شیرها با توجه به ساختار و نوع عملکرد قابل تقسیم بندی می شوند. ضمن اینکه قادر به کنترل سیالات مایع یا گاز نیز می باشند.

کاربرد شیر برقی پنوماتیک

از شیر برقی پنوماتیک برای قطع و وصل کردن و اعمال تغییرات بر روی جریان های گازی فشرده یا بادی استفاده می شود. در شیرهای برقی پنوماتیک امکان تبدیل انرژی الکتریسیته به انرژی مکانیکی وجود دارد. این تاثیر با اعمال تغییرات بر روی مسیر هوای فشرده همراه خواهد بود.

شیر برقی پنوماتیک تنها برای جریان فشرده هوا کارایی دارد. در واقع از این شیر نمی توان برای عبور یا قطعی جریان های گازی مانند نیتروژن، آرگون و … بهره مند شد. در ساختار شیرهای برقی پنوماتیک می توان بویین را مشاهده کرد. بویین ها برای جذب انرژی الکتریکی مدنظر قرار می گیرند و عملکرد قطع و وصل شدن جریان هوای فشرده را در دستگاه های مختلف موجب می گردند.

سیستم کنترل شیر برقی بادی

سیستم کنترلی مورد نظر برای قطع و وصل شدن جریان در بیرون از سیستم شیر برقی قرار می گیرد. این سیستم کنترلی برای کارکرد بهتر و کارایی بیشتر تجهیزات صنعتی مدنظر است. نحوه استفاده از شیرهای برقی پنوماتیک راحت و آسان بوده و این شیرها قابلیت استفاده در صنایع مختلف را دارند. به همین خاطر بیشتر افراد تمایل دارند از این شیر ها برای امور مختلف بهره مند گردند.

 

کارخانه های تولیدی از شیر برقی پنوماتیک بسیار استفاده می کنند. در واقع با به کارگیری شیرهای برقی می توان زمان اتصال یا عدم اتصال جریان هوای فشرده را مشخص نمود. چنین کنترل و تنظیماتی بر روی شیر برقی باعث می شود تجهیزات و دستگاه های مختلف در صنایع با بیشترین کارایی مورد استفاده قرار بگیرند و خللی در روند تولید به وجود نیاید.

برای اینکه بتوانیم از حداکثر توان و کارایی شیر برقی پنوماتیک بهره مند شویم، نیاز به نصب و راه اندازی صحیح آن داریم. تنها در این صورت امکان بهره مندی بهینه و بدون دردسر از تجهیزات تولیدی فراهم می گردد. استفاده از شیرهای برقی پنوماتیک با صرفه جویی در هزینه ها و انرژی همراه است.


جک پنوماتیک

    نظر

معرفی انواع جک پنوماتیک و کاربرد آن ها

جکِ پنوماتیک در صنایع مختلف به کار گرفته می شود. اپراتورهای پنوماتیک در ارتباط با هوا یا باد قرار می گیرند. واژه پنوماتیک ریشه یونانی دارد و کلمه باد یا نفس را تداعی می کند. البته این موضوع در فناوری و صنایع مختلف اندکی تفاوت دارد. به طور کلی صنایع و تجهیزاتی به عنوان پنوماتیک شناخته می شوند که از هوای فشرده برای انتقال انرژی کمک بگیرند. جک ها به عنوان عملگرهای سیستم پنوماتیک مورد استفاده قرار می گیرند و شرایط انتقال انرژی هوای فشرده را به وجود می آورند. سیلندر پنوماتیک از نظر عملکرد شبیه به جک های هیدرولیکی می باشد.

آشنایی با عملکرد جک پنوماتیک یا سیلندر پنوماتیک

جک پنوماتیک عملکرد خود را به شکل ویژه و متمایزی نشان می دهد. سیلندر پنوماتیک فعالیت خود را بر مبنای هوای فشرده شروع می کند. این هوای فشرده برای نشان دادن کارایی خود نیاز به محرک مناسب دارد، برای تحریک هوای فشرده از سیلندر پنوماتیک کمک گرفته می شود. در جک های پنوماتیک هوا به شکل فشرده وارد پورت جک شده و در ناحیه پشت جک تجمع می یابد. حبس هوای فشرده و پرفشار در پشت جک، صفحه متصل به شفت جک را به حرکت در می آورد. با به حرکت در آمدن این صفحه، جک نیز عملکرد خود را آغاز می کند و به کار می افتد. جکِ پنوماتیک برای جابه جایی های خطی کاربرد دارد.

اجزای سیلندر پنوماتیک

مهمترین اجزای به کار رفته در سیلندر پنوماتیک شامل قطعه آماده سازی هوا، شیرهای کنترل، رگلاتورهای کنترل و محرک و سیلندرهای مخصوص است. همینطور شامل لوله و اتصالات مخصوص نیز می شود.

سیلندرها مهمترین وسیله تحریک برای سیستم های پنوماتیک هستند و شامل انرژی ذخیر شده در هوای فشرده بوده و طراحی اجزای این سیلندرها متفاوت است.

ابعاد سیلندر پنوماتیک

سیلندرهای پنوماتیک سایز بندی های مختلفی دارند و از سای 16 آغاز شده و تا سایز 200 طراحی و عرضه می شود ابعاد این سیلندرها به صورت سفارشی نیز طراحی می شود و نوع طراحی سیلندرها به شکلی است که سیلندر در موقعیت درست خود اجرا شود. سایز شیلنگ ها به طور کلی برای سرعت جک و افزایش دبی هوا بررسی شده و در تجهیزات پنوماتیکی نیز اجرا می شود و شیلنگ های پلی اورتان را شامل می شود.

نکات مهم در خرید سیلندر پنوماتیک

برای انتخاب جکِ پنوماتیک باید نکات مهمی را مورد توجه قرار دهیم. تنها در این صورت قادر خواهیم بود که از حداکثر توانایی جک برای تسهیل امور بهره مند شویم. قطر پیستون و طول کورس در کارایی جکِ پنوماتیک تاثیر زیادی دارند. جک ها با توجه به نوع کاربرد، از ویژگی های متفاوتی برخوردار هستند. این ویژگی های متمایز، جک ها را با توانایی و قابلیت های گوناگونی معرفی می نماید.

طول کورس در جکِ پنوماتیک همان دامنه حرکتی جکِ تلقی می شود. در واقع اولین نقطه شروع حرکت تا نقطه ای که شفت جک طی می نماید، به عنوان طول کورس معرفی می گردد. برای نشان دادن طول کورس از واحد میلی متر استفاده می شود. به طور کلی طول کورس در جک های پنوماتیک بین یک میلی متر تا 2000 میلی متر در نوسان می باشد.

سیلندر پنوماتیک در صنایع و تولیدات مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. شرکت فستو آلمان از معتبرترین و مهمترین شرکت های تولید کننده جک پنوماتیک می باشد. اگر چه تقسیم بندی جک ها با توجه به ویژگی های مختلف انجام می شود اما دو مولفه در میان سایر ویژگی ها از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. بار کاری و طول کورس به عنوان 2 پارامتر مهم در تقسیم بندی جک ها معرفی می شوند. جک پنوماتیک از تنوع زیادی برخوردار است. هر کدام از این جک ها با ویژگی های متمایزی از سایر جک های پنوماتیک تفکیک می شوند. جک پنوماتیک می تواند در نوع خطی باشد. جک های خطی به دو گروه کلی تقسیم می گردند.


شیر برقی آب

    نظر

شیر برقی آب چیست ؟

امروزه برای راه اندازی بسیار از صنایع از شیر برقی کمک گرفته می شود. شیرهای برقی برای کنترل جریانات مدنظر قرار می گیرند. این جریانات می توانند هوای فشرده، آب و … باشند. شیر برقی آب به عنوان یکی از شیرهای مهم در تجهیزات شناخته می شود و کارایی قابل توجهی دارد.

به طور کلی شیر برقی با استفاده از نیروی آهنربایی و الکتریکی نقش خود را ایفا می کند. به همین خاطر این شیرها را با نام شیر برقی می شناسند. شیرهای برقی با نقش آفرینی خود ثابت کردند که در تجهیزات و تولیدات مختلف کارایی زیادی دارند و قابلیت استفاده بهینه و کم هزینه را برای صنایع مختلف به وجود می آورند.

نحوه عملکرد شیرهای برقی آب

شیر برقی آب با یک سیم پیچ حول محور پیستون معرفی می شود. جریان الکتریکی باعث خواص مغناطیسی سلونوئید شده و همین موضوع عملکرد شیر های یاد شده  را فراهم می آورد. هسته درون شیرهای برقی به شکل خطی جا به جا می شود. در واقع شیرهای برقی آب تامین کننده حرکات خطی می باشند. این نوع شیر ها قادر است انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل نماید. در واقع ساختار داخلی شیر برقی به گونه ای است که انرژی الکتریکی اسباب حرکت خطی پیستون را به وجود می آورد. به همین خاطر از شیرهای برقی به عنوان دستگاه های الکترومکانیکی یاد می شود.

در این دستگاه ها همزمان دو نیروی مکانیکی و الکتریکی وجود دارد. شیر برقی به عنوان یک دستگاه الترومگنتیک نیز معرفی می شود. این نام گذاری عملکرد شیر برقی را به خوبی نشان می دهد. با این نام گذاری مشخص می شود که نیروی مغناطیسی و انرژی الکتریکی هر دو در عملکرد شیر برقی موثر هستند. از شیر برقی می توان برای کنترل سیالات همچون آب یا گاز بهره مند شد. کویل شیر برقی آب امکان کنترل و اعمال تغییرات را بر روی جریان های مختلف فراهم می آورد. این کویل نیز به نوبه خود تحت تاثیر جریان الکتریکی قرار می گیرد. با عبور جریان الکتریکی از کویل، شاهد به وجود آمدن میدان مغناطیسی خواهیم بود. میدان مغناطیسی ایجاد شده، حرکت مکانیکی هسته آهنی شیرهای برقی آب را فراهم می کند. این حرکت باز و بسته شدن مسیر جریان آب یا هوای فشرده را فراهم می نماید.

کنترل از راه دور با شیر برقی

امکان کنترل از راه دور نیز برای شیرهای برقی وجود دارد. این موضوع به عملکرد شیرهای برقی مربوط می گردد. همیشه شیرهای برقی در کنار تجهیزات و صنایع تولیدی دیده نمی شوند. گاهی اوقات وجود برخی از مسائل باعث جدایی شیرهای برقی از صنایع می گردد. شیر برقی آب به گونه ای طراحی و تولید می شود که امکان کنترل از راه دور را برای تجهیزات فراهم آورد. در واقع علیرغم فاصله زیاد، فرمان الکتریکی برای کنترل جریان صادر می شود. قطع و وصل شدن جریان طی فرمان الکتریکی ساطع شده از این شیر ها می تواند بین صفر تا 100 قرار داشته باشد.

شیر برقی آب تصفیه

شیر برقی آب تصفیه قطعه ای است که در دستگاه های تصفیه استفاده می شود اما در سایر دستگاه های برقی اعم از لباسشویی و ظرفشویی و یخچال های ساید بای ساید نیز دیده می شود. این محصول می تواند جریان ورود و خروج آب به دستگاه کنترل نماید و به طور کلی شرایط کاری این قطعه به صورتی است که اجازه ورودی آب بر اساس شرایط منبع تغذیه داده می شود و برای جلوگیری از هدر رفت آب مورد استفاده قرار می گیرد.

شیر برقی آب تصفیه دارای یک سیم پیچ مخصوص بوده که به واسطه جریان برق کار یا الکتریسیته کار می کند. این شیرها به طور کلی دارای دیافراگم هستند و همینطور یک اتصال جریان الکتریسیته دارند که برای رسیدن به سطح ولتاژ مناسب تنظیم می شود. اینطور که مشخص است ولتاژ برق به واسطه سیم پیچ عمل می کند و به دیافراگم اجازه باز شدن داده می شود.

شیر برقی آب دارای دو عدد سیم است و معمولاً برای آب شیرین کن های خانگی زیر سینکی استفاده می شود و رابطه مستقیمی بین پمپ دستگاه و سنسورهای فشار پایین و فشار بالا وجود دارد و عملکرد شیر بسیار سریع خواهد بود.

اگر به دستگاه های قدیمی نگاهی بیندازید از به جای شیر برقی آب از قطعه پلاستیکی استفاده می شود که به صورت مکانیکی عمل می کند اما دقت کافی نداشته و مشکلات زیادی به همراه داشت.


شیر برقی

    نظر

شیر برقی چیست

شیر برقی یک نوع سیم پیچ است که الکتریسیته را از خود عبور می دهد. سولنوئیدها یک شکاف در میانه هستند این دستگاه ها شامل میله های فلزی مخصوصی هستند که به واسطه مغناطیس حاص از جریان عبور صورت می گیرد.

به طور کلی شیر برقی پیچی را به عنوان بخش فرمان می شناسند و در این راستا این شیرها برای کنترل جریان برق استفاده می شوند و شدت جریان هوا را کنترل می کند. این شیرها به صورت افقی بسته می شود و مجهز به اندازه های دستی هستند. این شیرها در مدارهای جدید به سبک خاصی اجرا می شوند .

معرفی ساختار شیر برقی و عملکرد آن

شیر برقی به عنوان یکی از تجهیزات فوق العاده در تاسیسات و صنعت کاربرد دارد. در واقع با شیرهای برقی می توان امکان جریان ورودی به تجهیزات مختلف را فراهم آورد. شیرهای برقی را با نام سلونوئید ولو نیز می شناسند. کنترل سلونوئید ولو به شکل الکترومکانیکی فراهم می گردد.

ساختار شیرهای برقی

در ساختار شیرهای برقی می توان یک هسته فرومغناطیس و کویل الکتریکی را مشاهده کرد. ساختار ولو به گونه ای ساماندهی شده که توانایی جا به جایی دارد. در قسمت مرکزی سلونوئید ولو و سیم پیچ یک هسته به نام پیستون وجود دارد. این پیستون منجر به بستن حفره کوچک می گردد.

زمانی که جریان الکتریکی برای شیرهای برقی فراهم می شود، میدان مغناطیسی در فضای شیر شکل خواهد گرفت. پیستون درون سلونوئید تحت تاثیر میدان مغناطیسی واقع شده و جا به جا می شود. در واقع جا به جایی هسته، باز و بسته شدن مجرای جریان را به دنبال دارد.

در شیر برقی هیدرولیک از نیروی الکتریکی برای کنترل جریان سیال استفاده می شود. در شیرهای برقی هیدرولیک امکان تنظیم، قطع و وصل کردن جریان به خوبی فراهم می گردد. اعمال تغییرات برای روی سلونوئید ولو از سیستم کنترل اخذ می گردد. شیرهای برقی بسته به نوع عملکرد می توانند تنوع زیادی داشته باشند.