سیلندر پنوماتیک
معرفی انواع جک پنوماتیک و کاربرد آن ها
جکِ پنوماتیک در صنایع مختلف به کار گرفته می شود. اپراتورهای پنوماتیک در ارتباط با هوا یا باد قرار می گیرند. واژه پنوماتیک ریشه یونانی دارد و کلمه باد یا نفس را تداعی می کند. البته این موضوع در فناوری و صنایع مختلف اندکی تفاوت دارد. به طور کلی صنایع و تجهیزاتی به عنوان پنوماتیک شناخته می شوند که از هوای فشرده برای انتقال انرژی کمک بگیرند. جک ها به عنوان عملگرهای سیستم پنوماتیک مورد استفاده قرار می گیرند و شرایط انتقال انرژی هوای فشرده را به وجود می آورند. سیلندر پنوماتیک از نظر عملکرد شبیه به جک های هیدرولیکی می باشد.
آشنایی با عملکرد جک پنوماتیک یا سیلندر پنوماتیک
جک پنوماتیک عملکرد خود را به شکل ویژه و متمایزی نشان می دهد. سیلندر پنوماتیک فعالیت خود را بر مبنای هوای فشرده شروع می کند. این هوای فشرده برای نشان دادن کارایی خود نیاز به محرک مناسب دارد، برای تحریک هوای فشرده از سیلندر پنوماتیک کمک گرفته می شود. در جک های پنوماتیک هوا به شکل فشرده وارد پورت جک شده و در ناحیه پشت جک تجمع می یابد. حبس هوای فشرده و پرفشار در پشت جک، صفحه متصل به شفت جک را به حرکت در می آورد. با به حرکت در آمدن این صفحه، جک نیز عملکرد خود را آغاز می کند و به کار می افتد. جکِ پنوماتیک برای جابه جایی های خطی کاربرد دارد.
اجزای سیلندر پنوماتیک
مهمترین اجزای به کار رفته در سیلندر پنوماتیک شامل قطعه آماده سازی هوا، شیرهای کنترل، رگلاتورهای کنترل و محرک و سیلندرهای مخصوص است. همینطور شامل لوله و اتصالات مخصوص نیز می شود.
سیلندرها مهمترین وسیله تحریک برای سیستم های پنوماتیک هستند و شامل انرژی ذخیر شده در هوای فشرده بوده و طراحی اجزای این سیلندرها متفاوت است.
ابعاد سیلندر پنوماتیک
سیلندر پنوماتیک سایز بندی های مختلفی دارند و از سای 16 آغاز شده و تا سایز 200 طراحی و عرضه می شود ابعاد این سیلندرها به صورت سفارشی نیز طراحی می شود و نوع طراحی سیلندرها به شکلی است که سیلندر در موقعیت درست خود اجرا شود. سایز شیلنگ ها به طور کلی برای سرعت جک و افزایش دبی هوا بررسی شده و در تجهیزات پنوماتیکی نیز اجرا می شود و شیلنگ های پلی اورتان را شامل می شود.